ESPORT

La comarca del Pallars Sobirà es coneguda arreu per la qualitat del seu territori per la practica dels esports de muntanya. Ja a finals dels anys del segle XIX, fou visitada pels primers excursionistes, destacant la popular ascensió a la Pica d’Estats de Mossent Cinto Verdaguer l’any 1883. Posteriorment als inicis dels segle XX fou visitada pels primers pescadors. Als anys seixanta s’inicia la pràctica del piragüisme d’aigües braves a la Noguera Pallaresa i es construeixen les primeres pistes d’esquí. “Llessui (1966), Espot (1969)”. Als anys 80 arriben els esports d’aventura, destacant per damunt de tot el Rafting i s’obren noves pistes d’esquí “Port-Aine (1986) i Tavascan (1991)”. Als anys 90 l’administració inicia la recuperació dels antics camins veïnals i amb aquest la difusió i evolució del senderisme i el “mountain-bike”. Darrerament i com ha passat a la resta del país s’ha incorporat l’afició pel “Running” i les curses de muntanya, realitzant-se en el Pallars diferents tipus i nivells de competicions.

Excursionisme
Els interessats en l’excursionisme podent trobar mes informació en aquests enllaços:

Senderisme
Els interessats en el senderisme podent trobar mes informació en aquest enllaç: Senderisme al Pallars Sobirà

Esports d’aventura
Existeixen un nombre molt important d’empreses d’esport d’aventura en el Pallars Sobirà que es poden trobar fàcilment amb qualsevol buscador per internet.

Pistes d’esquí
Les pistes d’esquí més pròximes als apartaments son: Tavascan (8 km), Espot Esquí (25 Km), Port-Aine (29 km), Baqueira Beret (38 km) en el seu accés per Bonaigua.